Лого https://uaserial.net

Netflix доведеться обмежити показ сцен з курінням через антитютюнової політики

0
687

Стрімінговий сервіс не може відкрито демонструвати сигарети в своїх серіалах

В останні роки ставлення до куріння змінилося в багатьох країнах, включаючи США. Тепер все більше громадських просторів захищені від кращих і оснащені спеціальними окремими зонами. Якщо раніше можна було палити де завгодно, в ресторанах, літаках і інших місцях, то прогрес передбачає поступовий відхід від цього. Схоже, що Netflix підтримує боротьбу з курінням і в сфері розваг.

Згідно зі звітом 2018 роки від Truth Initiative, в телесезоні 2016-2017 років на екранах було показано 1209 згадок тютюну. З них 866 знайдені на Netflix. Ці незвичайні для стрімінгового сервісу цифри свідчать, що 292 згадок містив в собі серіал «Непохитна Кіммі Шмідт», 262 - «Дуже дивні справи», 233 - «Помаранчевий - хіт сезону». Правда, дослідники обговорюють, що в лідера списку була сцена в магазині, де було багато сигарет на вітрині, через що Кіммі Шмідт і потрапила в цей топ. Без нещасливої ​​сцени в серіалі було б тільки 9 згадок тютюнових виробів.

Дослідження стверджує, що показ куріння на екранах є новим видом реклами, який змушує молоде покоління потрапляти в залежність, щоб наслідувати своїх героїв. Після звіту Netflix відповіли, що будуть працювати над зниженням кількості подібного контенту за винятком випадків, коли це необхідно для історичної точності і правдоподібності відбувається. Всі серіали і фільми з рейтингом PG-13 і менше, тобто, для дітей і підлітків, будуть захищені від будь-якої демонстрації куріння.

Так, один з найпопулярніших серіалів сервісу «Дуже дивні справи», як ми бачимо, є справжнім лідером опублікованого «чорного списку». Але його події відбуваються в 1980-х роках, коли куріння було невід'ємною частиною життя. Поки невідомо, які саме критерії будуть відділяти історичну точність і культурну значимість демонстрації куріння від інших випадків.

А що думаєте ви, чи підтримуєте подібні заходи? Як саме нове правило вплине на улюблені шоу? Чекаємо ваших припущень і побажань в коментарях нижче!

Автор: Юлія Будріна
Відгуків 0
Введите два слова, показанных на изображении:*
UASERIAL » Новини » Netflix доведеться обмежити показ сцен з курінням через антитютюнової політики