Лого https://uaserial.net

Автор «Чорнобиля» поспівчував російським колегам, знімаючим серіал-відповідь

0
749

Творець багатосерійного магніту для нагород - атомного трилера «Чорнобиль» - в недавній розмові з порталом Deadline поділився своїми думками щодо реальних подій, що надихнули його на створення міні-серіалу. У своїх роздумах Крейг Мазін дійшов до паралелей між нацистською Німеччиною і радянською Росією, але відповідальність за трагедію в кінці кінців поклав на людство в цілому, а ще поспівчував своїм колегам з «НТВ», що знімає ответочку.

Мазін зізнався, що в його наміри входило розповісти радянську історію з точки зору радянських людей. І головною метою було змусити глядача співпереживати їм - жертвам бюрократії і режиму.

Радянська система не впала з небес, приземлившись в Росії. Вона була створена людьми. Те ж трапилося і в нацистській Німеччині. Втішно фантазувати, ніби в цьому винне щось, що з'явилося в водах Берліна або в повітрі над Москвою, але це не так. Це наших рук справа.

Автор уточнює, що історія універсальна і важливо пам'ятати, що джерело всіх бід - сама людина, де б вона не перебувала.

Я не збирався натякати, ніби головне зло - це радянська система, яка не могла виникнути більше ніде. Справа, скоріше, в радянському способі мислення, який напевно міг існувати де завгодно. У реальності це система, де всі один одного контролюють, демонізують і знищують внаслідок іманентного людського божевілля.

Мазін сподівається, що «Чорнобиль» змусить людей задуматися над питаннями керівної нами день у день структури влади і тим, як невміло вона обходиться з людськими життями перед обличчям трагедії. І тут, звичайно, розкривається страшне. Саме час надягати шапочки з фольги.

Що ми виносимо з таких історій? Ось у наших друзів в Москві завершилася радянська, комуністична ера, але методологія КДБ живе завдяки президенту, який служив в КДБ. І ця методологія полягає в тому, щоб запудрювати людям мізки. І зараз це робити легше, ніж будь-коли.

Сценарист дуже переживає про те, з якою легкістю все ми можемо знову впасти в комуністичне мислення, забуваючи, як виглядають справжні трагедії з масою невинних жертв. Але ж важливо пам'ятати, що система напевно знову підведе простий люд, якби сьогодні-завтра щось подібне.

До слова, Мазін обізнаний про те, що серіалодели російського каналу «НТВ» знімають свою, «патріотичну» версію «Чорнобиля». Знімати серіали - тяжка праця, і незалежно від того, що відбувається в політичному житті [Росії], в серці я завжди буду симпатизувати будь-кому, хто займається подібною роботою. Навіть якщо завдання цього серіалу - очорнити нас або проштовхнути якусь фальшиву теорію того, що сталося, вже зараз на YouTube їм міцно дістається, навіть від російських коментаторів. А мені здається: «Я ж знаю, як це». Мені навіть хочеться запросити цих хлопців на ланч і сказати їм: «Ми робимо з вами спільна справа». 

Крейг Мазін, великодушний

Хтозна, можливо, творча команда вітчизняного «Чорнобиля» і справді як-небудь отримає таке запрошення і продуктивно обговорить із зарубіжними конкурентами тонкощі створення телевізійного продукту.

Автор: Юлія Будріна
Відгуків 0
Введите два слова, показанных на изображении:*
UASERIAL » Новини » Автор «Чорнобиля» поспівчував російським колегам, знімаючим серіал-відповідь