Лого https://uaserial.net

10 головних відсилань в 1 серії «Хранителів»: Доктор Манхеттен на Марсі і «Американська історія жахів»

0
702

Що показали в 1 серії серіалу «Хранителі»? Основні пасхалка і відсилання до коміксів, історії та культурі

1 серія новинки HBO «Хранителі», що є продовженням відомих коміксів Алана Мура, зробила серіал найпопулярнішим у критиків серед виходять на даний момент. Але що важливіше нашим читачам, вона сповнена відсилань і пасхалок, напевно цікавих як фанатам коміксів, так і нової аудиторії! Ми зібрали всі ці деталі в одній збірці для вашої зручності:

1. «Зараз літо, і у нас закінчується лід»

Назва прем'єрного епізоду здається незвичним, якщо не знати, що це цитата з мюзиклу «Оклахома!», Який потім дивляться персонажі в самій серії.

2. Різанина на Чорній Уолл-стріт

Найперша сцена сприймається як вигадка, проте це реальна подія 1921 року в Талсі, Оклахома. Погром привів до смерті сотень афроамериканців, і навіть ті моменти, що виглядають перебільшеними спеціально для серіалу, наприклад, літаки, з яких на фабрики з чорними робочими скидали динаміт, взяті з історичних звітів. Шоураннер Деймон Лінделоф розповів, що був шокований, коли дізнавався більше і більше про Резне на Чорній Уолл-стріт.

А історія хлопчика, який залишає місто з немовлям, схожа на долю Супермена і Супергерл. Шоураннер вважає, що ця сцена нагадує різні знакові втрати батьків головних героїв з руйнуванням цілих світів в коміксах, як, наприклад, Криптон (рідна планета Кал Ела і Кари Ел).

3. Кривавий смайлик

Коли Анджела розбиває яйця на демонстрації пекарського майстерності в школі свого сина, на секунду вони збираються на подобу смайлика, знаменитого символу «Хранителів», а одне з них з кров'ю на тому ж самому місці, що і той самий смайлик Комедіанта.

1 серія завершується кадром, на якому на впав поліцейський значок капає кров. Це, без сумніву, ще одна відсилання до кривавого смайлику.

4. Нічний Філін

Літальний апарат Нічного Пугача, супергероя з числа оригінальних Хранителів, був розбитий в 1 ж серії. Так, цей дивний і вже пошарпаний літак у вигляді сови, на якому переслідували терористів начальник поліції і льотчиця в масці, узятий прямо з коміксів. Нічного Пугача можна назвати місцевої версією Бетмена, у нього теж є різні цікаві гаджети, темний костюм з вушками і плащем і своя таємна «печера».

5. Дощ з кальмарів

Наслідок подій коміксів, коли для запобігання кінця світу Озімандія створив хибну інопланетну загрозу у вигляді гігантського кальмара, дощ з молюсків доводить, що серіал є продовженням коміксів, а не фільму Зака ​​Снайдера (в якому цю частину плану Озімандія просто опустили).

6. Доля Озімандія

Раз вже ми заговорили про цей непростий персонажа, в новинах в серіалі показано, що його визнали мертвим після 7 років пропажі. Однак вже з'явилася фанатська теорія, згідно з якою таємничий персонаж Джеремі Айронса якраз є Озімандія. Він екстравагантний, носить ті ж кольору і його вік збігається з передбачуваним віком Адріана Вейдта.

До речі, п'єса, яку цей герой ставить для своїх слуг, називається «Син годинникаря». З усіх персонажів сином годинникаря насправді був Доктор Манхеттен. У коміксах Вейдт також пропадає, щоб відшукати Манхеттена.

7. Доктор Манхеттен на Марсі

Навіщо шукати того, хто не ховається? Синій і значний, Доктор Манхеттен миготить в новинах по ТБ, і ми бачимо, що він до сих пір будує піщані замки на Марсі. Типовий Доктор Манхеттен.

8. Ракова бомба

Члени Сьомий кавалерії (відсилання на Роршаха в якій ми вже розібрали в окремій статті) збирають старі батарейки від годин, які викликали рак у своїх господарів. У коміксах чутки про вплив на захворюваність на рак Доктором Манхеттеном розпускає Озімандія, щоб будь-якими шляхами досягти своєї мети про «мир у всьому світі».

9. тисяча дев'ятсот вісімдесят п'ять

Це рік видання коміксів, а також пароль для входу в секретний штаб за пекарнею Анджели.

10. Причому тут «Американська історія жахів»?

А можливо, що і «Американська історія злочинів»! Багато глядачів вважають, що назва, очевидно, важливого для сюжету шоу «Американська історія героїв», є відсиланням до серіалів Райана Мерфі. Деймон Лінделоф розповів, що в початковим задумом було випустити сцени «після титрів», в яких велася б бесіда з нібито автором цього шоу про супергероїв. І його міг зіграти саме Мерфі в якості камео! Але, як делікатно висловився Лінделоф, в такому випадку довелося б відповідати високому рівню Мерфі, що вкрай нелегко для будь-якого серіалу.

2 серія «Хранителів» вийде на екрани 28 жовтня. Якщо ви помітили інші пасхалка або незвичайні деталі в 1 серії серіалу, обов'язково діліться своїми спостереженнями в коментарях нижче!

Автор: Юлія Будріна
Відгуків 0
Введите два слова, показанных на изображении:*
UASERIAL » Новини » 10 головних відсилань в 1 серії «Хранителів»: Доктор Манхеттен на Марсі і «Американська історія жахів»