Лого https://uaserial.net

«Мандалорець»: Хто такий Малюк Йода?

0
1 095

Звідки з'явився Малюк Йода (Дитя) з серіалу «Мандалорець» і чи є пояснення того, що сталося з ним?

Коли серіал «Мандалорець» тільки вийшов на екрани, ми познайомилися з невідомим найманцем, які шукають свою мету в гонитві за нагородою. Однак знайшовши шукане, мисливець за головами був ошелешений побаченим: у високотехнологічній колисці був дитина невідомої, але вкрай впізнаваною раси, званий в серіалі Дитя, а захопленими фанатами - Малюком Йодой.

Звичайно, це не був магістр Йода з фільмів «Зоряні війни», так як дитина не підходить для нього за хронологією всесвіту. Крім того, в серіалі Малюкові Йоді 50 років, і він ще на самому початку свого довгого життя, а магістру Йоді було 900 років на момент смерті. Але хто ж ця дитина і чому він настільки важливий?

Яка раса Йоди?

Точно невідомо, до якої саме раси відносяться Йода і Дитя, але можна бути впевненими в тому, що вони обидва належать до вихідців однієї планети. Цю расу просто називають «расою Йоди». І це не випадково.

Коли Джордж Лукас створював Йоду, він задумував його як максимально таємничого персонажа, один суцільний відкрите питання у великій всесвіті. У нього немає передісторії, немає початку і кінця, він просто з'являється, коли це необхідно, немов чарівник. Навіть його гострі вуха є даниною жанру фентезі, нагадуючи про ельфів, а в ранніх концепт-артах він зображувався із загостреною капелюхом на голові.

У канонічної історії є ще один персонаж цього ж виду, і мова про магістрі Йаддль, яка складалася в раді джедаїв в приквелі. Вона була знаменита не тільки мудрістю і добротою, але і неймовірно потужною Силою, здатною навіть вбивати, не вдаючись при цьому до Темної сторони. Можливо, їх раса має певної схильністю до володіння Силою, і саме тому її представники настільки рідкісні?

Це підтверджують і події серіалу. Малюк Йода використовує Силу в дуже серйозних масштабах для свого віку, ще навіть не навчившись говорити. Причина цілком може бути прихована в його походження і генетики.

Що Малюк Йода означає для всього світу «Зоряних воєн»?

Одна з причин, чому оригінальна трилогія була настільки вражаючою, це те, що Джордж Лукас завжди виступав за приховування будь-якої інформації про расу Йоди. Адже якщо все у всесвіті пояснено, вона виглядає не тільки великої, а й занадто простий. Йода залишається незрозумілим і прекрасним скарбом цього світу, вказуючи на його Фентезійні витоки, але роблячи це не дуже очевидно.

Малюк Йода може зв'язати серіал з фільмами, адже де Сила, там і джедаї. Справа в тому, що «Мандалорец» існує, можна сказати, в темних провулках «Зоряних воєн», де цінують хіба що силу кулака або тугого гаманця. Джедаї, легендарні герої і всі інші напівміфічні істоти рідко зустрічаються в цих землях, хіба що якщо там станеться крах Зірки Смерті або щось подібне. Можна подумати, що кросовер неможливий, але все вирішує Дитя.

Навіть його вік вважається аргументом, адже йому 50 років, а події відбуваються через 5 років після «Повернення джедая». Це означає, що він народився до воєн клонів, коли Республіка ще тільки почала підходити до краю прірви з міжгалактичних конфліктів. Він навіть може бути пов'язаний з Йодой, хоча настільки літній представник виду навряд чи може мати дітей. Чи є він політичним біженцем? Або він це спроба приховати останнього зі свого народу, в якому всього кілька (може бути, двоє?) Представників? Так чи інакше, загадка його походження є ключем до розуміння того, що відбувається.

Так звідки з'явився Малюк Йода?

Існує цікава теорія, підкріплена персонажем на ім'я доктор Першинг, на руці якого фанати помітили татуювання, схожу на тату клоніровщіков. Першинг намагався ставити на Малюка Йоді якісь експерименти, які завершилися після порятунку мандолорцем, але суть зрозуміла.

Клони давно були частиною цього світу. До подій останнього вийшов повнометражного фільму, з яким у серіалу знайшли прямий зв'язок, у фанатів навіть була версія, що Рей теж є клоном. Це б означало, що Силу можна передати за допомогою клонування, що перевернуло б всесвіт «Зоряних воєн».

У 7 серії Дитя називають «ДНК-кастомізованих» (strand cast), терміном, який використовували по відношенню до клоном, і це, ймовірно, краща підказка до його походженням, незважаючи на опровержденіе від Куііла. Малюк Йода може бути як клоном сам (і тоді він і справді може виявитися Йодой, генетично), наприклад, створеному в спробі врятувати вмираючий вид, або він може бути тим самим біологічним матеріалом, необхідним Першингу і іншим, щоб відтворити з нього інших представників його виду для невідомих, але напевно дуже тривожних цілей. Адже якщо Йода і йому подібні і правда схильні до Сили більше всіх ... це великі перспективи, навіть з огляду на дуже повільну швидкість їхнього зростання (зате у них пропорційно висока тривалість життя).

Що Малюк Йода значить для самого мандалорца?

Незалежно від свого походження, Дитя став точкою опори для головного героя, ім'я якого було підтверджено в останній серії, але настільки незвично, що використовувати його немає ніякого сенсу. Заради Малюка Йоди він пішов з Гільдії, порушивши їх код і забравши за нього нагороду, що моментально зробило його найбільш розшукуваним злочинцем в галактиці. Але що куди важливіше, цей вчинок зробив його ідеальним антигероєм, що змінив свою долю, коли настав час діяти правильно.

Протягом всього сезону мандалорец відчайдушно намагався знайти найбільш приємне і безпечне для свого підопічного місце, захищаючи його від інших найманців з ризиком для життя. Так у серіалу з'явилася душа, причому найнесподіванішим чином. Без сумнівів, можна очікувати збільшення батьківської ролі мандалорца в наступних епізодах.

Що буде далі?

Фанати припускають, що втікачі можуть потрапити на рідну планету Малюка Йоди і показати про неї більше! Справа в тому, що саме в тому квадраті, де зараз знаходиться мандалорец, велика кількість маловивчених планет з периферії галактики, так як навігація в гіперпросторі вкрай важким. Звичайно, це головна проблема настільки великий всесвіту, адже просто неможливо розповісти все і про все. Це може зіграти на руку глядачам, спраглим дізнатися про Малюка Йоді якомога більше. Може, десь там його все-таки чекає рідний дім? Або мандалорец зможе про нього подбати без будь-чиєї допомоги?

Це ми дізнаємося тільки після прем'єри 2 сезону, яка відбудеться восени 2020 року. Зйомки вже почалися, якщо вірити заяві шоураннер Джона Фавро, недавно розкрив секрет створення Малюка Йоди. Напишіть в коментарях, які сцени з Малюком Йодой ви хотіли б побачити в продовженні серіалу!

Автор: Юлія Будріна
Відгуків 0
Введите два слова, показанных на изображении:*
UASERIAL » Новини » «Мандалорець»: Хто такий Малюк Йода?