Лого https://uaserial.net

У Великобританії з'явилися перші офіційні жертви запойного перегляду

0
560

Ось і настав той день, коли від горезвісного запойного перегляду серіалів починають лікувати в лікарнях. У Великобританії зареєстровані перші офіційні пацієнти, так пристрасть до телемарафону, що тепер потребують лікарської допомоги. В епоху розквіту стрімінгових сервісів і небувалого достатку контента деякі глядачі настільки занурюються в світ серіалів і кіно, що відмовляються добровільно залишати насиджене місце біля екрану.

За інформацією видання The Telegraph, ліцензований психотерапевт Адам Кокс у своїй клініці вже прийняв трьох пацієнтів, що страждають залежністю від безперервного перегляду. За запевненням лікаря, жертви бінджвотчінга скаржилися, що не могли відірватися від екрану, навіть коли під загрозою опинилися їхня робота, здоров'я і особисте життя.

Всі троє виявилися в небезпечній петлі, не в змозі відключитися від перегляду. Їм було просто необхідно подивитися наступний епізод, потім ще один, і ще один. Телевізійний кліфгенгер є механізм заохочення і діє як алкоголь або наркотики. Він сприяє виробленню дофаміну, що створює проблеми для людей, у яких в житті є й інші причини для стресів і переживань. Все це призводить до хронічного недосипу, що критично знижує продуктивність і заважає людям формувати нормальні взаємини.
Адам Кокс, закликає бути обережними

Психотерапевт вказав, що один з пацієнтів впав у залежність після перегляду кримінальної драми «У всі тяжкі», виробивши у себе невичерпну звичку дивитися серіал сім годин поспіль щодня. Це призвело до проблем зі здоров'ям і загрожувало йому звільненням. Врятувати хлопця вдалося за допомогою консультацій і когнітивно-поведінкової терапії.

Автор: Юлія Будріна
Відгуків 0
Введите два слова, показанных на изображении:*
UASERIAL » Новини » У Великобританії з'явилися перші офіційні жертви запойного перегляду