Лого https://uaserial.net

«Дракула»: Пояснення кінцівки, головна тема серіалу і все про 2 сезоні

0
840

Чи буде 2 сезон у серіалу «Дракула» Netflix і BBC, і що сталося у фіналі?

Серіал «Дракула», знятий BBC і випущений для всього світу на Netflix, вийшов на екрани в перших числах січня, ставши ідеальним початком року для Серіаломанія, особливо, любителів жанру або шанувальників знаменитого «Шерлока» BBC, творці якого і стали авторами цієї цілком і повністю британської екранізації роману Брема Стокера, до того ж віддає шану усім попереднім класичним екранізацій, яких, як і в випадку з Шерлоком Холмсом, було чимало.

Ми зібрали для вас відповіді на основні питання до серіалу, включаючи найбільш спірні моменти і, звичайно, можливість 2 сезони.

Про що серіал «Дракула» насправді

Основна і яскраво простежується по серіалу мета «Дракули», якщо можна так це позначити, була в тому, щоб показати витоки всіх міфів і упереджень проти вампірів, адже вони дійсно в більшості випадків дуже нелогічні. Чому вважається, що вампіри не відбиваються в дзеркалах, хіба для цього необхідно бути живим? І саме дивно, чому граф повинен спати вдень в труні саме на підстилці з трансильванской землі? Цьому немає взагалі ніякого пояснення, логічного або містичного!

Зрозуміло, що люди придумували подібні застереження, щоб вовкулаки з страшних казок не були повністю невразливими і такими жахливими. Якщо граф Дракула не може ховатися від сонячного світла ніде, крім як саме на рідній землі, то він не зможе прийти в якусь віддалене село і вбити її жителів, вірно?

Але що робити з цими «вигадками голоти», якщо перенести все це в реальний світ і припустити, що Дракула і йому подібні дійсно існують? Більшість автором залишають лише деякі з цих міфів, називаючи інші просто помилками натовпу, інші модернізують (наприклад, Стефані Майєр зробила своїх вампірів світяться на сонці, а не згоряє, що можна теоретично виправдати їх крижаний шкірою, адже лід дійсно здатний переливатися на світлі). Треті, як, наприклад, Енн Райс, серіал по книгам якої знову відкладений, залишають все загадки незрозумілими, або тому, що їх герої і самі не знають відповідей, або просто тому, що це «магія», і закони фізики тут безсилі.

Серіал став невеликим, але вкрай ефектним роздумами на тему, а також задає питання на зразок «що таке безсмертя» і «так воно привабливо, як здається». Дракула здатний отримати все, але в кінцевому підсумку він залишається морально переможений вмираючої жінкою, яку за секунду обвів навколо пальця найнятий ним практично випадково юрист, і, що ще важливіше, власними страхами, і на метафізичному рівні повторює незавидну долю Джонні, який в повному незнанні бродив по замку, вмираючи з кожним днем, потім був зломлений, кинувся з вежі, а потім і зовсім мало не вбив кохану, але виявився перетворюватися в монстра і, знову ж таки, через незнання, послужив причиною безлічі смертей. У фіналі «Дракули» ми дізнаємося, що ці міфи були створені самим Дракулою і були свого роду звичкою, психологічним захистом від тягот дуже довгого життя. Це цікава версія, і саме вона створює для нас вражаючу кінцівку, яку, правда, не без причин оцінили не всі глядачі і критики. Однак, справедливості заради, початок і середина новітньої адаптації класичної історії Дракули подарували нам прекрасні акторські роботи, захоплюючі сюжетні лінії і незвичайні локації, так що 2 попадання в саме серце вампіра з наявних 3 епізодів це вже скоріше добре, ніж погано.

Чому Дракула помер?

Граф, можна сказати, здійснює самогубство, після того, як Ван Хелсінг руйнує весь його світ, розкриваючи правду про життя і смерті. Чи було це очікуваним рішенням для нього? Саме 3 серія показує, що так. Подорож через простір від свого замку до Британії і через час в 21 століття змінює його безповоротно, як і світ навколо нього. І у цього нового світу, якого він так прагнув досягти, є безліч не тільки плюсів, але і мінусів. Так, він не може знайти собі наречену і продовжити свій рід, і більш того, починає розуміти, що в його випадку це неможливо, а остання всерйоз зацікавила його дівчина мертва ціле століття.

Не ясно, як саме він вибирає собі жертв, чому одні стають лише вечерею, а інших він звертає в вампірів, але мабуть, це побудовано лише на його особисті уподобання і читанні життя людини по випитої крові.

Саме для цього на сцені з'являється персонаж Люсі. Адже Дракула переймає спогади і мало не душу людини, чию кров він випиває. У цьому запорука його успіху після смерті: він ретельно вибирав жертв і тому не втратив свій аристократизм і характер. А коли гідні жертви закінчуються, він старіє і старіє, а можливо, що і починає сходити з розуму, і саме в такому стані його знайшов Джонні. Крім того, на відміну від інших вампірів, він зберігає розум і не вбиває все навколо заради крові, немов безконтрольне тварина. Однак це не така вже й рідкість, судячи з Джонні і Люсі. Можливо, для цього потрібно звернутися до вампіра людина повинна бути готовий померти або бути веденим будь-яким почуттям або прагненням, але в серіалі це не пояснюється.

Люсі була звичайнісінькою дівчиною, і це не раз підкреслюється. Але вона привернула увагу Дракули тим, що абсолютно нічого не боялася і, хоч і не явно, але хотіла померти. Люсі була «закохана в смерть» і не боялася її. Дракула, що здивувало навіть доктора Ван Хелсінг, кілька разів повертався до неї і харчувався її кров'ю, даючи їй природним чином «наповнитися» знову. Це говорить про те, що він не тільки багато чого перейняв і дізнався з її крові, але і цілеспрямовано цього хотів.

Люсі померла без жалю, зіткнувшись з втратою того, що так зневажала в собі при житті: молодості і краси. Вона знайшла того, хто любив її не тільки за зовнішність, і знайшла спокій.

За викриває монологу Ван Хелсінг, Дракула боявся смерті і тому придумав собі стільки обмежують правил. Але тепер він набрався сміливості у Люсі і теж знайшов того, з ким по-своєму міг розділити свої печалі, того, хто зрозумів його більше за всіх інших. Цією людиною стала вмираюча від раку Ван Хелсінг, що об'єднала в собі пам'ять сестри Агати. Незважаючи на те, що її чекали останні години життя, вона прийшла до нього, щоб розкрити йому очі. Не ясно, яку мету вона переслідувала насправді, адже крім полум'яних промов у неї не було ніякої зброї або запасного плану, а фінальний стрибок повністю виснажив її сили. Так що незрозуміло, правда вона з'явилася, щоб «перемогти» Дракулу, або їх складні взаємини в минулому і сьогоденні зіграли якусь іншу роль в її вирішенні.

Пройшовши через безліч змін, Дракула не сильно змінився зовні, але його натура піддалася певним змінам, що не можна не помітити по його рідкісним, але багатозначним монологів і роздумів в 3 серії, особливо в сценах з Люсі. Можна не сумніватися, що Джонні почав цей шлях спокути, Агата його продовжила, а Люсі завершила, і після фінального «удару» від головного ворога, в якому він ніколи не бачив реальної небезпеки і тому навіть прив'язався до невгамовним Ван Хелсінг, Дракула нарешті приймає свою сутність і перестає бігти від смерті.

Чи буде 2 сезон?

«Дракула» спочатку створювався як міні-серіал, і він не передбачає продовження на новий сезон. Є навіть припущення, що головний герой не повинен був померти в фіналі 1 сезону, проте згодом автори вирішили поставити остаточну крапку, якої їм не вистачило при створенні «Шерлока», і вбити графа, щоб ні у кого не виникало ніяких питань, чи буде продовження чи ні.

З іншого боку, лазівка ​​все ж є. Адже прямо перед тим, як Дракула випив «отруйну» кров доктора Ван Хелсінг / Агати, вона показала, що практично всі його уявлення про вампірів і їх природі виявилися помилковими, навіть настільки глобальні, як боязнь сонячного світла. Крім цього, раніше стверджувалося, що суїцид не може вбити вампіра, навіть якщо той встромить осиковий кілок собі в серце. Чи є діяння Дракули суїцидом, і як працює «магія» суїциду в даному випадку?

Чи можливо, що Дракула виживе, незважаючи на свою довгоочікувану готовність померти, і що буде з ним далі, якщо він залишиться жити в сучасному Лондоні? Це цікаве питання, відповісти на який зможуть тільки Марк Гетісс і Стівен Моффат. Залишається чекати, чи захочуть вони зберегти життя після смерті свого нового дітища, або перейдуть до наступних цікавих проектів.

У разі, якщо «Дракула» все-таки отримає 2 сезон, він повинен вийти не раніше зими 2020-2021. Незважаючи на те, що в сезоні всього 3 епізоду, кожен з них триває понад півтори години, що практично рівняє його з повноцінним фільмом, тому на виробництво потрібно стільки ж часу, скільки це займає зазвичай.

А ви хотіли б побачити продовження «Дракули», або вас задовольнила побачена кінцівка? Діліться враженнями в коментарях нижче!

Автор: Юлія Будріна
Відгуків 0
Введите два слова, показанных на изображении:*
UASERIAL » Новини » «Дракула»: Пояснення кінцівки, головна тема серіалу і все про 2 сезоні