Лого https://uaserial.net

Зірка «Чорнобиля» Джаред Харріс пам'ятає аварію на АЕС і розповів, як усе було

0
1 044

Зіграв Валерія Легасова в серіалі «Чорнобиль» від HBO актор розповів про чорнобильську катастрофу своїми очима

Міні-серіал «Чорнобиль» вже завершено, і хоча події всіх його 5 серій жахливі і дивитися на їх часом нестерпно, важливо пам'ятати, що вони засновані на уроках людської історії. 26 квітня 1986 року ядерний реактор №4 вибухнув на Чорнобильській АЕС, тим самим викликавши саму моторошну ядерну катастрофу світу, по крайней мере, для Джареда Харріса.

Спогади про той день і всім, що відбувалося після, все ще живі в пам'яті актора через більш 30 років. Під час недавнього інтерв'ю на вечірньому шоу з Сетом Майерсом Харріс розповів, яким все було тоді:

«Я дуже добре це пам'ятаю. Я жив в Лондоні, і це було у всіх новинах. Тоді було тільки 4 телеканалу, і на одне з них просто показували, як росте трава, я не жартую, BBC 2. Але вони попереджали нас про радіоактивній хмарі, яка відстежували всюди. Воно викликало жахливі захворювання в Білорусі, Україні, Німеччині, деяких областях Швеції, поширюючи небезпечні частинки. Вони відстежували його поруч з Англією і говорили не виходити на вулицю, якщо буде дощ. Не можна також пити молоко або їсти м'ясо тварин, які паслися в цей час, їх доводилося забивати. Так, я дуже добре це пам'ятаю.»

Саме через хмари, вперше поміченого в Швеції, і стало відомо про аварію в усьому світі. Але коли мова заходить про радіоактивність Чорнобиля, не варто забувати, що останки реактора можуть бути небезпечні протягом 20 тис років, а земля навколо нього радіоактивна від 20 до 100 років в залежності від рівня забруднення. Шокує, що навіть в Великобританії люди були в небезпеці після катастрофи, і вона настільки сильно вплинула на їх життя, незважаючи на віддаленість від Чорнобиля.

А вам сподобався «Чорнобиль» і його свіжий погляд на подію на сумнозвісній АЕС? Залишайте чесні і докладні відгуки, щоб допомогти іншим глядачам скласти свою думку про найпопулярнішому серіалі телебачення! Про те, що насправді сталося з реальними прототипами героїв, реаліями і артефактами трагедії, читайте тут.

Автор: Юлія Будріна
Відгуків 0
Введите два слова, показанных на изображении:*
UASERIAL » Новини » Зірка «Чорнобиля» Джаред Харріс пам'ятає аварію на АЕС і розповів, як усе було