Лого https://uaserial.net

«Чорнобиля» вдалося знову побити рекорд «Ігри престолів», тепер за переглядами

0
821

Міні-серіал «Чорнобиль» продовжує скидати з п'єдесталів таких мастодонтів ТВ, як «Гра престолів», на цей раз за переглядами на сервісах HBO

Завдяки таким серіалам, як «Прослушка», «Клан Сопрано» і «Тюрма Оз», канал HBO протягом десятиліть зберігає за собою славу творця неперевершених драматичних шоу. Один з наймасштабніших проектів каналу «Гра престолів» завершився минулого місяця, розтрощивши всі можливі рейтинги переглядів по всьому світу, включаючи Росію. Саме під час цього неймовірного фіналу відбулася прем'єра міні-серіалу «Чорнобиль» про аварію на АЕС в 1986 році. На перший погляд здається неможливим, щоб новинка на таку важку тему стала популярнішою багатосезонною фентезі з величезною армією фанатів. Однак свіжі дані говорять про зворотне.

Опублікована статистика, яка підтверджує, що на HBO Go, HBO Now і інших онлайн-платформах «Чорнобиль» подивився великий відсоток глядачів. У серіалу більше 52% аудиторії, тоді як жодна інша шоу каналу не перевершувало хоча б 50%. Досвід Netflix, Amazon Prime Video, Hulu і інших стрімінгових сервісів показує, що саме за онлайн-переглядом криється майбутнє телебачення.

В цілому, серіал зібрав близько 8 млн глядачів біля екранів, що не дотягує до 8,5 млн «Великий маленької брехні», але ще може обігнати 8,1 млн 3 сезону «Справжнього детектива». Для порівняння, результати минулорічного міні-серіалу «Гострі предмети» становили 7,5 млн.

Раніше серіал про ядерну катастрофу обігнав «Гру престолів» за оцінками критиків і глядачів на популярному порталі IMDb. Кейсі Блойс прокоментував успіх «Чорнобиля» так:

«Чорнобиль» демонструє, что серіал з Великої літери всегда знайде свою аудіторію.

Тепер в цьому Чорнобилі відбувається небувалий підйом туризму, а Росія хоче заборонити західний серіал і зняти власну версію про шпигунів Америки.

Автор: Юлія Будріна
Відгуків 0
Введите два слова, показанных на изображении:*
UASERIAL » Новини » «Чорнобиля» вдалося знову побити рекорд «Ігри престолів», тепер за переглядами