Лого https://uaserial.net

Чим закінчилася «Гра престолів»? Пояснення і відповіді на питання

0
6 861

Все про фінал серіалу «Гра престолів»: хто переміг, хто помер, і хто став королем і королевою

10 років, 8 сезонів, 1 трон: «Гра престолів» офіційно завершена! Те, що мертве, померти не може, тому фінал, які б емоції він не викликав у різних глядачів (аж до повного несприйняття та багатомільйонної петиції), виявився цілком гідним, хоч і залишив багато питань після себе. Для тих, хто не дивився 8 сезон, але хотів би дізнатися, чим все закінчилося, а також тих, хто не до кінця розібрався в те, що трапилося, ми зібрали всі головні моменти останнього 6 епізоду, щоб розповісти про кожен більш детально!

Серсея і Джеймі Ланністери офіційно мертві

Тіріон виявив їх трупи під завалами цегли в підземеллях Червоного замку. Скорбота і розчарування були настільки сильні, що Тіріон прилюдно відмовився від звання Правиці Дейенеріс і викинув подарований їй відзнаку на своїх грудях, звинувативши у вбивстві невинних. За це його взяли під варту, і, коли Джон прийшов провідати в'язня, Тіріон спробував переконати його вбити королеву. Яким би правильним і впертим не виглядав Джон, на ділі він піддається впливу поволі. Можна сказати, що Варіс, якого раптово подолав довгою в сезон напад тупості Тіріон назвав кращим другом, загинув не дарма.

У Дейенеріс не було ніякого плану або виправдання

Всі теорії і спроби виправдати сценаристів розбилися об гірку дійсність. Королева просто вирішила перемогти Серс, якої до цього пропонувала світ, але та відмовила йому. В її очах жителі Королівської Гавані і всі солдати Ланністерів вороги, подібні своїй королеві. Як сказав Сірий Черв'як, «вони вільні люди і у них був вибір». Всіх тих, хто вижив і, природно, тих, хто здався, перебили після битви. Але хіба це схоже на справедливу і милосердну Дейенеріс, якою ми її знаємо? Тіріон пояснив це розбіжність тим, що всюди, де з'являлася Дейенеріс, раніше вмирали лиходії. Вона вбила панів, які підтримували работоргівлю. Вона вбила Кхала, які вчинили б ще гірше з нею. Але тепер лиходіями стали жителі Вестерос. Переможець пише історію. З кожною перемогою Дейенеріс все сильніше запевняють у правильності власних дій, і в підсумку перетворилася в розважливе, абсолютно не шалений, але чудовисько. Я б хотіла присвятити спростуванню десятитомне видання з докладним аналізом подій, але навіщо? Валар Моргуліс, і королеви не виняток.

Джон вбив Дейенеріс

Пророцтво з бачення збулося в точності, і Кхалісі возз'єдналася зі своїм Кхала і ненародженим сином в Нічних землях. Королева хотіла відвоювати Вестерос своїми методами, полум'ям і кров'ю. Дізнавшись про це, Джон, підштовхуваний словами Арьи і Тіріона, не побачивши в ній ні краплі милосердя, встромляє ніж в її серце під час поцілунку зі словами «Ти моя королева і завжди нею будеш». І якщо вдуматися, то це просто жахливо. Її параноя щодо зрадників була не випадковою, бо її вбив сама людина, слову якого вона безумовно довіряла, в момент близькості, коли вона просила його бути з нею. Які б звірства не буде зроблено Королівської Гавані, після такого можна вважати жертв Дейенеріс отомщеннимі.

Війна закінчена

Бездоганні і дотракійци роз'їхалися по своїх напрямках. Кхаласар, ймовірно, повернеться в Ессос і буде складати легенди про неопалимої Кхалісі, заради якої не страшно перетнути солону воду на дерев'яних конях, вбити людей в залізних одязі і знищити їх кам'яні будинки. Частина Бездоганних (ті, кому більше нікуди йти) попливли з Сірим Хробаком на острів Наата, батьківщину Міссандеі, яку він колись поклявся захищати. Мешканці півночі повернулися на незалежний Північ. Королівську Гавань відновлюватимуть.

Дракон полетів на схід

Дрогобич впав в лють, відчувши смерть своєї Матері. Він розплавив залізний трон драконівським полум'ям, а потім схопив тіло королеви і полетів. Його не змогли знайти, але Бран сподівається, що знайде останнього дракона. Невідомо, з якими цілями, можливо, щоб він нікому не зашкодив. Дракони живуть близько 200 років, а Дрого є останніми в своєму роді. У нього не буде сім'ї, потомства або якогось ще заняття, а значить, рано чи пізно він почне спалювати людей і поїдати чиїхось овець, як уже було в Міеріне. Тільки Дрогобич залишився вірним своїй королеві до самого кінця.

Бран Старк став королем

На раді з наймогутніших лордів і леді Вестерос з подачі Тіріона було вирішено обирати короля, зараз і відтепер. Влада більше не буде передаватися у спадок. Правда, виборцями все одно буде вузьке число знаті, так що до демократії Вестерос ще далеко, але початок вже покладено. Кандидатуру Брана Старка висунув Тіріон, в фарбах описавши шлях, який Бран пройшов від маленького каліки в Вінтерфелле до триокого Ворона за Стіною. Сам Бран не бажає правити, але на питання, чи згоден він, відповів, що саме для цього і знаходиться тут. Детальніше про обрання та мотиви такого завершення боротьби за трон ми збираємося найближчим часом розповісти в окремій статті, щоб точно нічого не упустити, так що залишайтеся з нами!

Тіріон Ланністер отримав титул Правиці Короля

Разом з Тіріона в Мала Рада увійшли Брон Черноводний як лорд Хайгардена і Майстер над Монетою, Давос Сіворт як Майстер над Кораблями, Сем Тарле як Великий Мейстер і Брієнна Тарт як капітан Королівської Гвардії (її чоловік ніс Подрік Пейн теж став лицарем і гвардійцем). Решту ще не призначили, але Тіріон особисто вибере гідних. Джендрі залишився спадкоємцем Роберта Баратеона і Штормового межі, Яра Грейджой стала Леді Залізних островів, лорд Таллі і дядько Старков представляє рідний дім Кейтілін Старк, а подорослішав лорд Арен, двоюрідний брат Санса, Арьи і Брана, править Орлиним Гніздом і Долиною.

Санса Старк стала Королевою Півночі

З самого дитинства Санса мріяла стати королевою, і цей день нарешті настав. На раді вона звернулася до брата, обраному королем, і зажадала незалежності для Півночі. Причиною тому є війна за Вестерос, не тільки проти Серс, але і проти Короля Ночі. І якщо подумати, то це дуже справедливо. Думаю, інші лорди і леді просто не наважилися заперечувати, так як саме війська сіверян разом з дотракійцамі і Ідеальними захистили інші землі від білих ходоків і їх армії нежиті.

Якщо до Битви за Вінтерфелл ніхто в Вестеросі не вірив в правдивість слів Джона Сноу про насуваються мерців, то після неї ні у кого не залишилося сумнівів, враховуючи втрати серед живих. Тому інші васали короля навряд чи можуть претендувати на зухвалість Санса. Мешканці півночі отримали свої незалежність і справедливу королеву, яка до того ж збереже мир між Північчю і Півднем.

Джон Сноу відправився за Стіну

Джон так і не став Ейгоном Таргаріенов. Убивши Дейенеріс, щоб припинити війну, він став духовним спадкоємцем Джеймі Ланністера, царевбивці і клятвопорушника. Бездоганні хотіли стратити вбивцю своєї королеви, але сіверяни на чолі з Санса, Арьей, а також за допомогою Тіріона і Брана все-таки змогли переконати Сірого Хробака відправити Джона в Нічний Дозор. Коло замкнулося, і Джон знову опинився там, де починався його шлях. Але тепер він пішов по дорозі світу, і разом з здичавілих відправився кочувати як Вільний Людина.

Арья відправилась на захід

Як і передрікали теорії, Арья обрала неординарну долю. Як не дивно, за весь 8 сезон вона так і не скористалася своєю здатністю безликі. І це не дивно, адже вона Арья Старк з Вінтерфелла, дочка Неда Старка. Але після всього, що сталося Арья просто не могла повернутися на Північ і жити як всі. Обіцяна Принцеса вирушила досліджувати Захід на власному кораблі. Справа в тому, що всі карти Вестерос і Ессоса складаються тільки з цих двох материків. А що знаходиться на захід від? Ймовірно, Америка чи щось подібне. Ар'є належить відкрити новий світ, і на відміну від багатьох чинників, що показали в 8 сезоні, це дейтвітельно хочеться побачити, але перший спін-офф буде присвячений зовсім іншим подіям.

Що далі?

Останні кадри серіалу відбулися там же, де перші, в дозорі за Стіною. Але якщо в 1 сезоні там панували лише холод і смерть в особі білих ходоків, то тепер нам показують зелений паросток, що пробивається крізь сніг. Зима закінчена, так і не розпочавшись. За Стіною панує спокій, здичавілі діти грають у свої ігри, а дорослі неквапливо повертаються додому, нічого не боячись. Можливо, Джон навіть стане новим Королем за Стіною, але це буде вже зовсім інша історія. Нова і більш щаслива. Вестерос під владою Старков, і воєн за територію більше не буде.

Північ пам'ятає, тому загибель Неда Старка і його дружини і дітей не залишилася марною. Тепер світ в руках залишилися Старков, за долею яких ми стежили цілих 8 сезонів. Хай живе король, і так править він довго!

А вам сподобалася фінальна серія? Що ви думаєте про кінцівці улюбленого серіалу? Пропонуємо обговорити 6 серію без спойлерів в коментарях нижче, а також нагадуємо, що ви можете залишити оцінку і відгук на весь серіал, щоб допомогти іншим глядачам у виборі шоу для перегляду.

Автор: Юлія Будріна
Відгуків 0
Введите два слова, показанных на изображении:*
UASERIAL » Новини » Чим закінчилася «Гра престолів»? Пояснення і відповіді на питання