Лого https://uaserial.net

«Гра престолів»: Чому фінал виявився саме таким? Передумови та відсилання 6 серії

0
1 306

Згадати все (і пояснити): передумови подій фінальної 6 серії 8 сезону серіалу «Гра престолів»

Фінал «Ігри престолів» відбувся, і деякі моменти викликали особливе засудження, тому що багато глядачів не зрозуміли їх передумов (і, будемо чесні, це не дивно). Ми постаралися пояснити причини основних сюжетних поворотів, які викликали питання навіть у відданих фанатів серіалу!

Що трапилося з Дейенеріс

Творці серіалу кажуть, що Дейенеріс завжди була вбивцею, і вся її мотивація розкрита устами Тіріона, умовляв Джона вбити кохану. Думаю, з цим багато хто не згоден, але на своєму шляху вона дійсно вбила чимало народу «на благо». Правда, як її прагнення звільнити всіх від рабства, зламати колесо і знищити лиходіїв перетворилося в вбивство всіх підряд, включаючи дітей і жінок, і бажання нескінченної війни, не ясно. Ця тема настільки широка, що їй необхідно присвятити окрему статтю, і той, хто з цим впорається, стане великим героєм, про якого складають пісні. Валар Моргуліс.

Королева мертва...

Дейенеріс загинула просто жахливо, але її смерть буквально була показана нам багато сезонів тому, в видіннях в Будинку Безсмертних в юнка. Сцена з входом в тронний зал була відтворена практично в точності, і вона навіть торкнулася залізного трону в тому ж місці, що і в баченні. Раніше вважалося, що трон був запорошені снігом, і Червоний замок перетворився на руїни і через Короля Ночі, але в підсумку виявилося, що це був попіл після руйнівного нападу самої Дейенеріс. Тоді вона так і не досягла трону, відвернувшись на крики драконів, і зустріла свого загиблого чоловіка Дрогобич разом з так і не народженим сином Рейг. Дрогобич сказав, що відмовився йти в Нічні землі (дотракійскій еквівалент раю) без неї, місяця свого життя. Ми ніколи не дізнаємося, чи існує загробне життя в світі ПЛіО, але цілком можливо, що так, з огляду на втручання богів в житті людей і інші містичні події. Залишається сподіватися, що Неопалима Матір драконів знайшла спокій, забувши про зраду Джона Сноу в обіймах вічно улюбленого Дрогобич.

Хай живе королева Санса

Північ був першим з Семи королівств, що оголосив про незалежність на самому початку Війни П'яти Королів. Уже кілька років мешканці півночі проживають автономно. Саме Північ відбив атаку Короля Ночі, захистивши світ людей спільно з здичавілих, дотракійцамі і Ідеальними. Немає нічого дивного в тому, що Північ в особі Санса Старк зажадав суверенітету. Бран Старк, на відміну від Дейенеріс, не отримаємо маніакальною ідеєю правити саме сім'ю, а не шістьма областями, і є братом королеви Санса. А Санса ще в 1 сезоні говорила, що мріє лише про те, щоб стати королевою. Мрії збуваються!

Король Бран Зломлений

Якби хтось озвучив таку теорію, у неї було б зовсім мало послідовників, але тепер, дивлячись з висоти переглянутих серій, можна сказати, що певні натяки на цей результат були.

Наприклад, коли Бран кажуть, що тепер він стане Королем Півночі або лордом Вінтерфелла, він кожен раз відмовляється, і на перший погляд його слова межують з байдужістю. У самий останній подібний момент триокого Ворон відповів просто «Ні, я не буду лордом Вестерос». Ця проста фраза набуває зовсім іншого значення, якщо згадати, що древовідци можуть бачити не тільки минуле, а й майбутнє. Таким чином, Бран завжди знав, що йому не судилося правити на Півночі, тому що він буде правити на Півдні, але він, звичайно, не міг нікому про це розповісти, тому в принципі не відрізняється багатослівність в 8 сезоні.

Одне кільце, що править усіма

Фанатам фентезі не з чуток знайомі ці слова, адже ми процитували книгу Дж.Р.Р. Толкієна (і фільми Пітера Джексона) «Володар кілець». Там було кільце, створене володарем темряви, щоб поневолювати собі всіх, і що є предметом загального прагнення. Нічого не нагадує? У фіналі історії кільце виявляється розплавлене в тому ж полум'я, в якому гартувалося, а останній їм одержимий на ім'я Голлум падає в жерло вулкана слідом за ним, не в силах залишити «свою принадність».

У світі «Ігри престолів» роль кільця грає залізний трон. І він теж розправлений в результаті нападу Таргаріен на драконі (створений він був точно так же, після вторгнення Таргаріенов на драконах в Вестерос). Трон є символом безумовної влади, як і кільце, і прийдеться жадання багатьох, охочих правити. Цей символ знищений, знаменуючи собою початок нової ери, менш монархічності і позбавленою тиранії. А престол в результаті дістався тому, хто зовсім не бажав цього. Іронія, безсердечна ти...

Народжений бастардом

Джон Сноу залишився бастардом навіки. Він ні дня не носив імені Ейгона Таргаріена. Можливо, будучи Королем за Стіною, він одружується і рід Таргаріенов буде продовжений, але діти, швидше за все, ніколи не дізнаються про свої жорстоких і владних предків, для свого ж блага. На початку серіалу він прагнув стати братом Нічного Дозору, щоб перестати відчувати себе зайвим в Вінтерфелле, стати одним серед рівних. Але Нічний Дозор виявився зовсім не таким місцем, яким очікувалося. По-справжньому вільні від кайданів клятв і законів здичавілі, близькі йому за духом. Тому той, хто в 1 сезон вирушав на довічну службу, в 8 сезоні йде, щоб стати одним з Вільного народу, рівним серед рівних, як завжди і хотів.

Початок та кінець

Кільцевій сюжет замкнулося, коли останнім, що ми побачили, стали землі за Стіною. Але тепер, на відміну від початку 1 епізоду 1 сезону, тут панують мир і любов. Здичавілі направляються додому, в рідні кочовища. Атмосфера страху і холоду, культивована Королем Ночі і його білими ходоками, зруйнована, а зима завершена. Крізь сніговий покрив пробивається зелений паросток. Тепер ці краї сповнені надією і вірою в світле майбутнє. Життя перемогло темряву.

А вам сподобалася фінальна серія? Що ви думаєте про кінцівці улюбленого серіалу? Пропонуємо обговорити 6 серію, в якій знайшли новий ляп з пляшками води, в коментарях нижче, а також нагадуємо, що ви можете залишити оцінку і відгук на весь серіал, щоб допомогти іншим глядачам у виборі шоу для перегляду.

Автор: Юлія Будріна
Відгуків 0
Введите два слова, показанных на изображении:*
UASERIAL » Новини » «Гра престолів»: Чому фінал виявився саме таким? Передумови та відсилання 6 серії