Лого https://uaserial.net

Емілія Кларк розповіла про перенесений інсульт під час зйомок «Ігри престолів»

0
1 110

Актриса боролася за життя після зйомок першого сезону

Емілія Кларк, що прославилася завдяки ролі Дейнеріс Таргаріен в «Грі престолів», написала есе для журналу The New Yorker, в якому розповіла, що під час зйомок в серіалі перенесла інсульт і дві операції на мозку.

«Якраз коли начебто збулися всі мої дитячі мрії, я мало не збожеволіла, а потім і жізнь. ніколи не розповідала про це публічно, але зараз час прийшов», - з цих слів починається есе.


Перші тривожні дзвіночки з'явилися ще в дитинстві. Емілія виросла в Оксфорді, і не звертала увагу на своє здоров'я. Вона марила акторською кар'єрою з трьох років. «Мій батько був звукорежисером, він працював над постановками" Вестсайдська історія "і" Чикаго "в Вест-Енді. Моя мати - бізнесвумен, віце-президент департаменту з маркетингу в глобальній корпорації маркетингового консалтингу. Ми жили небагато, але я і брат вчилися в приватних школах. Батьки хотіли для нас найкращого і боролися за те, щоб ми міцно стояли на ногах ».

Після школи Кларк вирішила рік не погоджуватися ні на які погані постановки і пропозиції. Вона працювала в пабі, кол-центрі і в музеї, а в 2010 році її агент запросив її на прослуховування в серіал HBO.


Тоді актриса думала, що здорова. Іноді у неї були легкі запаморочення через низький тиск і повільного серцевого ритму. Часом у неї паморочилося в голові, і вона навіть непритомніла. У 14 років унее була настільки сильна мігрень, що Кларк два дні пролежала вдома, а в шкільному театрі вона одного разу втратила свідомість. «Але все це здавалося важливість справ, частиною стресу через акторства і життя взагалі. Тепер же я думаю, що це були дзвіночки про те, що зі мною трапиться».


Емілія розповідає, як проходила прослуховування на роль Дейенеріс в маленькій студії в Сохо, а через три дні вилетіла в Лос-Анджелес, щоб її подивилися шоураннер і продюсери HBO, де вона виконала танець курчати і робота, отримавши свою роль.

Перший раз актрисі стало погано на початку 2011 року, коли Кларк тільки закінчила зйомки в першому сезоні «Ігри престолів». Емілія розповіла, що перед хворобою морально відчувала себе дуже важко. Шоураннер Девід Бениофф і Ден Вайс описали їй Дейенеріс як суміш Наполеона, Жанни д'Арк і Лоуренса Аравійського. Але після прем'єри першого сезону, промо-туру і звалився на неї світової слави, вона, на відміну від героїні, не відчувала ніякого бойового духу. «Я була в жаху - від уваги, від бізнесу, який ледь розуміла, від необхідності виправдати довіру, яку надали мені творці серіалу. Відчувала себе у всіх сенсах голою. У першій серії я з'являюся оголеною, і на всіх прес-конференціях мені ставили одне і те ж питання: "Ви граєте таку сильну жінку і все одно роздягаєтесь. Чому?" Подумки я відповідала: "Скільки ще чоловіків мені потрібно вбити, щоб виправдати себе?"»

Щоб зняти стрес, Емілія почала займатися з тренером в спортзалі. Вранці 11 лютого 2011 року вона була в роздягальні спортзалу, як раптово у неї сильно розболілася голова. Вона так ослабла, що ледь змогла надіти кросівки. У залі вона змушувала себе робити вправи через силу. А коли встала в планку, Емілія відчула, що мозок ніби стискається. Актриса спробувала ігнорувати біль, але не змогла. Вона відпросилася з тренування і буквально доповзла до туалету, де їй стало зовсім погано. Біль посилювався, Емілія злякалася, що її зараз паралізує, почала перевіряти, рухаються чи пальці, а щоб залишатися в свідомості і підтримувати пам'ять, повторювала діалоги з «Ігри престолів».

Кларк знайшли, викликали швидку і допомогли до неї дістатися. Вона згадує, що все було як в тумані. У лікарні лікарі не відразу зрозуміли, що з нею сталося, і не могли дати жодних ліків. Потім їй зробили МРТ і поставили діагноз: субарахноїдальний крововилив в мозок, небезпечний для життя інсульт, викликаний кровотечею в порожнину навколо мозку. «У мене була аневризма, розрив артерії. Пізніше я дізналася, що близько третини пацієнтів з таким діагнозом помирають відразу ж або трохи пізніше. Пацієнтам, які виживають, необхідне термінове лікування, щоб позбутися від аневризми, оскільки є дуже високий ризик повторного, часто смертельного кровотечі. Мені була потрібна термінова операція, але навіть і вона не давала ніяких гарантій».


У лікарні Емілія всю ніч промучилася від болю. Їй пропонували підписати згоду на операцію на мозку, і вона навіть хотіла відмовитися через насичений робочий графік, але підписала папери і втратила свідомість. «Наступні три години хірурги намагалися полагодити мій мозок. Це була не остання моя операція і не найгірша. Мені було 24 роки».

При першій операції лікарі використовували мінімально-інвазивне втручання, тобто, провели операцію без розтину черепа.

Коли актриса відійшла від наркозу, то могла ледь виносити біль, погано бачила, а мова її була незв'язною. Через якийсь час медсестра запитала її ім'я, і ​​Емілія зрозуміла, що не пам'ятає.


Стан Емілії називалося афазією - це наслідки травми, яку переніс мозок. Були дні, коли вона відчувала себе так погано, що просила лікарів дати їй померти. Але через тиждень афазія пройшла, мова і пам'ять повернулися. Через місяць Кларк виписалася з лікарні, а через кілька тижнів повернулася на зйомки «Ігри престолів».


Лікарі попередили актрису, що у неї залишилася маленька аневризма в мозку, яка може дати про себе знати в будь-який час, так що за нею потрібно постійно спостереження. «Відновлення після операції було нешвидким. Були біль і морфін від неї. Я розповіла босам серіалу про свій стан, але не хотіла, щоб воно стало предметом публічних обговорень. Шоу має тривати!"


Перед зйомками другого сезону актриса все ще відчувала себе погано і брала морфін між інтерв'ю. У перший знімальний день в Дубровнику вона повторювала собі: «Я в порядку, мені всього лише трохи за двадцять, я в порядку!» - але ввечері ледве добралася до готелю і втратила свідомість від втоми. Другий сезон Емілія називає для себе гіршим за весь серіал: вона провела його в боротьбі за життя. «Я не знала, що робить Дейенеріс, тому що, якщо чесно, щодня кожну хвилину думала, що помру».

У 2013 році, після зйомок 3 сезону, Кларк грала на Бродвеї Холлі Голайтли. У Нью-Йорку вона вирішила знову перевірити мозок, і цей похід на МРТ повинен був бути самим звичайним. Однак сканування показало збільшення аневризми, і актрисі запропонували операцію, пообіцявши, що вона буде легше першої і триватиме дві години. Але все пішло не так. «Коли мене розбудили, я кричала від болю. Операція пройшла невдало. У мене була сильна кровотеча, і лікарі сказали, що без повторної операції у мене низькі шанси на виживання. Цього разу їм потрібно дістатися до мого мозку старомодним чином - через череп. І оперувати треба негайно ».

Процес одужання в цей раз був ще важче. «Я виглядала так, ніби пройшла через таку жахливу війну, яка і не снилася Дейенеріс. З голови стирчав дренаж. Частина черепа замінили титановою пластиною. Зараз шрамів від скальпа до вуха не видно, але тоді я yt знала, що вони будуть невидимі. І я весь час турбувалася про втрату когнітивних і сенсорних здібностей. Що на цей раз. Концентрація? Пам'ять? Периферійний зір? Сьогодні я жартую, що хвороба відбила у мене хороший смак до чоловіків. Але тоді мені було не до сміху ».

Емілія провела в лікарні місяць і втратила надію на одужання. У неї почалися панічні атаки, розвинулася тривожність. «Я відчувала, що від мене залишилася тільки оболонка. Зараз я не можу згадати всі деталі того похмурого періоду - мій розум його просто заблокував, - але пам'ятаю, що думала: я не виживу. Ще я була впевнена, що про мою хворобу дізнаються. Так і сталося: через шість тижнів після операції National Enquirer написав коротку новина. Журналіст задав мені питання, але я все заперечувала ».

Через кілька тижнів після другої операції Емілія разом з іншими акторами серіалу вирушила на Comic-Con в Сан-Дієго - не хотіла розчаровувати фанатів. Перед тим як вийти до багатотисячної аудиторії, у актриси пекельно заболіла голова. «Я подумала:" Ось і все, час прийшов. Я обдурила смерть двічі, і вона за мною прийшла ". Коли я спустилася зі сцени, моя піарщиця побачила мене і запитала, що трапилося. Я їй зізналася, але вона сказала, що мене чекає MTV на інтерв'ю. Я зрозуміла, що якщо піду, то моя смерть буде в прямому ефірі ».

Але Емілія впоралася. Сьогодні вона остаточно відновилася після хвороби. Актриса заснувала благодійний фонд SameYou, який надає людям лікування після аневризми і інсульту. Саме тому вона і зважилася розповісти всім свою історію.

«Я знаю, що не унікальна і не самотня в цьому досвіді. Багато людей пройшли через найгірше, і мені неймовірно пощастило, що про мене так дбали », - зізнається актриса.


Колеги по серіалу не відразу дізналися про те, через що пройшла Кларк. А сама ж актриса радіє фіналу серіалу: «Я щаслива, що живу і бачу кінець"Ігри" і початок чогось нового, що б це не було» .Раніше після перенесеного інсульту помер актор і зірка «Рівердейла» Люк Перрі.

Автор: Юлія Будріна
Відгуків 0
Введите два слова, показанных на изображении:*
UASERIAL » Новини » Емілія Кларк розповіла про перенесений інсульт під час зйомок «Ігри престолів»