Лого https://uaserial.net

Вчені виявили помилку в 3 сезоні «Дивні дива»

0
931

У серіалі «Дивні дива» була знайдена фактологическая наукова помилка

Однією з головних позитивних якостей «Дивні дива» є увага до деталей. У серіалі Netflix з великою точністю відтворені найдрібніші подробиці 1980-х років, в які відбувається дія, аж до зовнішнього вигляду напоїв в рекламі, і навіть фантастичні події, наприклад, розкриття порталу в паралельну реальність, повну жахливих монстрів, зі змінним успіхом пояснені науково.

Однак в цьому році вчені Національного інституту стандартів і технологій США помітили важливу помилку в науковій стороні «Дуже дивних справ». І мова йде про постійну Планка, яку Дастіну люб'язно підказала його дівчина Сьюзі.

За сюжетом величина, названа постійної Планка, є кодом до сейфу на російській базі, в якому зберігаються ключі, що дозволяють закрити нещасливий портал в Виворіт. Після зворушливого виконання дуетом улюбленої пісні, Сьюзі називає Дастіну цифри 6,62607004. Виявилося, що це невірні дані, вірніше, це постійна Планка з майбутнього!

Як можна судити з назви, постійна Планка незмінна. Але тоді як тут можна помилитися? Не будемо вдаватися в складні наукові подробиці, скажемо тільки, що справа в людському факторі. Ця величина не змінюється сама по собі, але можливості науки не безмежні, і тому способи вимірювання постійної Планка змінювалися від року до року.

Таким чином, в 1985 році людство ще не знала цих даних. Яке ж число Сьюзі мала назвати насправді? 6,626176.

Але і це не найдивніше справу. Що з'явилося в серіалі 6,62607004 є даними 2014 року, і вони вже застаріли. У 2018 році вчені уточнили постійну Планка до 6,62607015. Чому було використано не найновіші, раз чи не історично точні цифри, невідомо.

Це не єдина помилка в 3 сезоні. На щастя, це ніяк не пов'язано з обчисленнями. Виявилося, що в сцені, де Майк ділиться з Одинадцять шоколадними драже «M & M's», не могло бути червоною «емемденсінкі», так як їх вилучили з продажу через якогось скандалу з правами (на червоні цукерки? ..) і повернули в пачки тільки рік потому, в 1986.

Ну що, тепер ви розчаровані «Дуже дивними справами», або, навпаки, хочете дізнатися ще більше? 4 сезон ще не підтверджений, але сумніватися не доводиться, тому нам точно є, чим поділитися з вами (на відміну від Майка). Пишіть свою думку про помилки і ляпи в серіалах в коментарях нижче!

Автор: Юлія Будріна
Відгуків 0
Введите два слова, показанных на изображении:*
UASERIAL » Новини » Вчені виявили помилку в 3 сезоні «Дивні дива»