Лого https://uaserial.net

Анджей Сапковський розповів про своє ставлення до серіалу «Відьмак»

0
618

Автор культової серії книг дав творцям серіалу повну творчу свободу

Автор книжкової фентезі-серії про Геральт з Рівії Анджей Сапковський дав велике інтерв'ю про майбутню багатосерійної екранізації від Netflix. Сапковський розповів, що відвідав знімальний майданчик «Відьмака» і залишився під великим враженням. Письменник був у захваті від декорацій, костюмів, гриму, акторів і всієї знімальної групи. «Я був зворушений», - зізнається він.

Сапковського не лякає, що його бачення може розійтися з позицією шоураннер серіалу Лорен Хіссріч. «Автори екранізацій літературних творів для інших форматів мають право на незалежність і будь-яку творчу свободу. У разі конкретно з цієї адаптацією їх ідеї можуть відрізнятися від моїх. Навіть якщо це так, що тут такого? Мої книги не звід правил », - підкреслив автор.

Письменник також додав, що фанатам не варто зациклюватися на зв'язках між його творами і слов'янської міфологією.

«Слов'янство - це щось на зразок міфу, яким обросли мої книги, - вважає Сапковський. - Маркер слов'янина прилип до мене і так і залишився. Але чому? Тому що Геральт звучить більш по-слов'янськи, ніж Конан? Чи тому, що я збудував щось слов'янське до власних назв? У моїх перших історіях дотримані канони фентезі, причому світові канони. Потім з'явилися переклади, і тоді індустрії фентезі довелося прийняти поляка, в чиїх творах кожен уважний читач міг помітити польські або слов'янські фрази ».

Раніше шоураннер серіалу розповіла, чому її проект буде відрізнятися від книг. Весь перший сезон вийде 20 грудня, а проект вже продовжений на другий сезон.

Автор: Юлія Будріна
Відгуків 0
Введите два слова, показанных на изображении:*
UASERIAL » Новини » Анджей Сапковський розповів про своє ставлення до серіалу «Відьмак»