Лого https://uaserial.net

У якому порядку читати «Відьмака» і що потрібно знати перед переглядом серіалу

0
59 213

Порядок читання оповідань і романів в «Сазі про Відьмака»

Прем'єра першого сезону «Відьмака» від Netflix вже близько і ми приготували для вас невеликий гід по цьому всесвіті, щоб ознайомитися з нею перед переглядом.

Книги Анджея Сапковського, особливо хронологія оповідань, можуть бути надзвичайно заплутаними і навіть трохи лякають для тих, хто тільки починає знайомство з цією сагою польського письменника. Але ми зібрали все, що вам потрібно знати про книгах, включаючи кращий порядок їх прочитання, щоб ви могли бути повністю підготовлені до серіалу від Netflix.

Основи

У 1986 році Сапковський вперше опублікував в одному з польських науково-фантастичних журналів розповідь «Відьмак», що став частиною конкурсу (він посів третє місце). Ця історія, поряд з деякими іншими, включена до збірки оповідань «Останнє бажання». Існує також друга збірка оповідань - «Меч Призначення». Ці книги розповідають про ранні пригоди Геральта і знайомлять читачів з Йенніфер, Сірі, кращим другом Геральта Жовтцем (який в серіалі Netflix отримав ім'я Яск'ер - польська версія Лютик) і рядом інших впливових фігур і тем.

Наступні 5 книг - серіалізовані романи, що становлять сагу «Відьмак». Ці романи - «Кров ельфів», «Час презирства», «Хрещення вогнем», «Вежа Ластівки» і «Володарка озера» - розповідають історію про Геральт, Цири і Йенніфер, оскільки доля залучає їх в небезпечну політичну гру, здатну радикально змінити світ .

Шоста книга, «Сезон гроз», є приквелом до саги. Крім того, по цьому всесвіті є ще один збірник оповідань - «Щось закінчується, щось починається», в якій розповідається про матір Геральта, а також про Геральт і Йенніфер. Однак сам Сапковський розповідав, що ця історія не канонічна і була написана в якості весільного подарунка для його друзів.

Порядок читання «Саги про Відьмака»

У вас може виникнути спокуса почати знайомитися з історією з романів, але насправді потрібно почати з коротких оповідань. «Останнє бажання» і «Меч Призначення» стали джерелом натхнення для першого сезону серіалу від Netflix. Дія роману «Сезон гроз» розгортається в проміжках між сюжетами в оповіданнях з «Останнього бажання» і включає в себе кілька персонажів, які також з'являться в основному творі пізніше. Ось порядок читання, який ми б порекомендували, якщо ви роздумуєте почати читати «Сагу про Відьмака»:

1. «Останнє бажання»

2. «Сезон гроз»

3. «Меч Призначення»

4. «Кров ельфів»

5. «Час презирства»

6. «Хрещення вогнем»

7. «Вежа Ластівки»

8. «Володарка озера»

Ви так само можете прочитати оповідання й книжки в іншому, більш зручному хронологічному порядку:

1. «Крупица істини» ( «Останнє бажання»)

2. «Менше зло» ( «Останнє бажання»)

3. «Край світу» ( «Останнє бажання»)

4. «Останнє бажання» ( «Останнє бажання»)

5. «Сезон гроз»

6. «Питання ціни» ( «Останнє бажання»)

7. «Відьмак» ( «Останнє бажання»)

8. «Глас розуму» ( «Останнє бажання»)

9. «Межа можливого» ( «Меч Призначення»)

10. «Осколок льда» ( «Меч Призначення»)

11. «Вічний вогонь» ( «Меч Призначення»)

12. «Трохи жертовності» ( «Меч Призначення»)

13. «Меч Призначення» ( «Меч Призначення»)

14. «Щось більше» ( «Меч Призначення»)

15. «Кров ельфів»

16. «Час презирства»

17. «Хрещення вогнем»

18. «Вежа Ластівки»

19. «Володарка озера»

20. «Сезон гроз», епілог.

Які книги «Відьмака» адаптує Netflix

Шоураннер «Відьмака» Лорен Хіссріч раніше розповіла, що планує зробити 7 сезонів шоу з Генрі Кавілл в ролі Геральта з Рівії, проте вона сильно не вдавалася в подробиці про те, наскільки точно воно буде слідувати книгам. Проігнорує чи серіал сюжет з «Сезону гроз», оскільки роман не пов'язаний з основною всесвіту? Чи будуть дві збірки коротких оповідань стиснуті в один сезон?

Однак ми знаємо, що перший сезон буде заснований на «Останньому бажанні» і «Меч Призначення». За відзнятим кадрам, фотографій та інформації про кастинг, стає ясно, що перший сезон буде заснований на розповідях «Відьмак», «Менше зло», «Питання ціни», «Край світу», «Останнє бажання», «Межа можливого» та « Уламок льоду".

Раніше автор першоджерела Анджей Сапковський розповів, що думає про серіал «Відьмак» від Netflix. Весь перший сезон вийде 20 грудня, а проект вже продовжений на другий сезон.

Подивіться російський трейлер «Відьмака» і швидше починайте читати розповіді.

Автор: Юлія Будріна
Відгуків 0
Введите два слова, показанных на изображении:*
UASERIAL » Новини » У якому порядку читати «Відьмака» і що потрібно знати перед переглядом серіалу