Лого https://uaserial.net

Творців «Дивні дива» звинуватили в плагіаті!

0
851

Брати Даффер можуть опинитися на лаві підсудних

Режисер короткометражного фільму «Монток» про секретному урядовому проекті Чарлі Кесслер подав до суду на шоураннер «Дивні дива» від Netflix.

Кесслер стверджує, що зняв 6-хвилинний фільм у 2012 році в якості пілота майбутньої повнометражки «Проект Монток». Стрічці режисер намагався показати його Даффер на кінофестивалі в 2014 році. Проект не відбувся, але Кесслер побачив свою ідею втіленою в серіалі «Дуже дивні справи» в 2016 році. Кесслер вважає, що його ідею вкрали, і вимагає компенсації.

Цікаво, що спочатку серіал теж називався «Монток» і саме під цією назвою був проданий на Netflix. Але потім місце дії було перенесено в Індіану.

Однак ні Кесслер, ні Даффер були тими, хто перший створив подібну творчу ідею. Книга «Проект Монток: експерименти з часом» була опублікована ще в 1992 році і розповідає про пригнічених спогадах службовців табору Монток. У листопаді 2017 року деякі з акторів серіалу згадували книгу в інтерв'ю, стверджуючи, що серіал був натхненний популярної конспірологічної теорією про психологічні урядових експериментах Монток.

Netflix поки не відповіли на звинувачення Кесслера. Ми будемо тримати вас в курсі розвитку подій.

Нещодавно брати Даффер вже принесли вибачення - їх звинуватили в сексизмі і утиск жінок на знімальному майданчику. До цього громадськість була обурена натяками на педофілію: шоураннер змусили 15-річну дівчинку цілуватися. Але звинувачення в плагіаті на даний момент - найсерйозніше і скандальне в кар'єрі Даффер. 3 сезон їх гучного дітища вийде в 2019 році і буде складатися всього лише з 8 серій.

Справа про плагіат вирішилося до початку суду. Засідання в суді мало відбутися 7 травня, проте Чарлі Кесслер 5 травня заявив, що відкликає позов, так як брати переконали його, що працювали над концепцією серіалу ще з 2010 року, показавши поштові листування і Google-документи.

Серіал повернеться на Netflix з третім сезоном вже 4 липня.

Автор: Юлія Будріна
Відгуків 0
Введите два слова, показанных на изображении:*
UASERIAL » Новини » Творців «Дивні дива» звинуватили в плагіаті!