Лого https://uaserial.net

Відповіді на питання: Пояснення 5 серії 8 сезону «Ігри престолів»

0
945

Повне пояснення подій, вчинків персонажів і неточностей 5 серії 8 сезону серіалу «Гра престолів»

«Гра престолів» наближається до свого фіналу, немов Король Ночі до Бран Старку під час Битви за Вінтерфелл, велично і приречено. І чим далі заходять творці серіалу, тим менше зрозумілими стають події епізодів. Не випадково критики Rotten Tomatoes назвали 5 серію 8 сезону гіршої за всю історію серіалу. Ми зібрали головні питання глядачів до серії.

Чому Дейенеріс повернулася на Драконівські Камінь?

Королеве, прибывшей с флотом, необходимо было дождаться войска, идущие с Джоном по суше гораздо медленнее кораблей. Из-за этого Дени не могла немедленно начать военные действия сразу после смерти Миссандеи, а была вынуждена ждать в старом замке, где все напоминало о прошлом.

Кому писав листи Варіс?

Варіс пішов по стопах Неда Старка і почав розсилати звістки про справжній короля лордам Вестерос незадовго до своєї страти. Можливо, масову розсилку навіть в Семи Королівства приймають за спам? Так чи інакше, у нього був на це цілий день, і більшість лордів, швидше за все, отримали своїх воронів.

Про що Варіс розмовляв з маленькою дівчинкою?

По всій видимості, це була одна з його «пташок». Мабуть, він дав їй якесь секретне доручення. Можливо, відправити написані ним листи. А можливо, що його зрада була куди більш серйозним, і є щось інше. Є теорія, що Варіс не випадково запитував дівчинку про те, їла сьогодні королева, так як та мала її отруїти. На щастя (чи на біду), поглинена скорботою правителька від їжі відмовилася.

З ким і про що домовлявся Тіріон?

Тіріон просив якусь людину підготувати човен для Джеймі і Серс. Очевидно, він не міг зробити цього сам, так як він правиця, дуже помітний, а також фізично на це не здатний.

Чому Тіріон НЕ підіслав до серсо вбивць через таємний хід в підземеллях Червоного замку?

Тіріон прекрасно знав про це проході і звільнив Джеймі, щоб через нього той врятував Серс. Хід вів від узбережжя прямо під Червоний замок, і їм багато років тому випадково скористалася Арья Старк. Чому ніхто не спробував влаштувати диверсію, як колись зробили війська Дейенеріс в Ессосе, пробравшись в місто і підмовивши рабів почати повстання? Якщо Арья могла просто забути про це, то Тіріон безумовно обдумував цей план, але відмовився від нього. Можна сказати, що він дійсно зрадник, так як не зміг підняти руку на сестру, навіть щоб врятувати Королівську Гавань.

Чому Джеймі зловили, а Арья з Псом потрапили в місто?

Не варто забувати про магічної здатності Арьи бути невпізнаної, яка проявилася задовго до навчання на безлику. Арья і Пес виглядали як звичайні подорожні, а не війни, і безперешкодно потрапили в замок. А Джеймі Ланністеров, за його ж словами, не блищить інтелектом і виблискує своєю золотою рукою здалеку. Крім того, весь Вестерос знає, як виглядає знаменитий Золотий Лев. Ми бачили, як Арья і Пес умовили стражника себе пропустити. Вони не ховалися. Джеймі, швидше за все, схопили, коли він намагався пробратися таємно, і ніщо не могло врятувати його від полону.

Чому драконівське полум'я почало руйнувати камені?

Деякі глядачі здивувалися, що полум'я дракона, раніше здавалося звичайним струменем вогню, тепер стало найпотужнішим зброєю. Але тут все якраз канонічно. Пам'ятайте зруйнований замок Харренхолл, в якому Арья, будучи в полоні, прислуговувала Тайвіну Ланністера багато років тому? Колись це був самий укріплений, величезний і розкішний замок Вестерос, але король Залізних островів Харрен не бажав схилити коліно перед Ейгоном Таргаріенов, і дракон Балеріона залишив від нього лише руїни.

Чому жодна стріла не потрапила в Дрогона?

Раніше дракони вмирали з завидною регулярністю, мабуть, для створення враження про зрівняння сил між Дейенеріс і Серсеей. А тепер ціла купа скорпіонів (так називаються ці величезні арбалети) не змогла хоча б поранити Дрогона під час бою. На це є кілька причин. По-перше, будова скорпіона в принципі змушує захопитися тим, що Брон або Еурон змогли кудись їм потрапити. Тому що, якщо придивитися, цілиться насправді не стрілець, а кілька помічників, які пересувають цю конструкцію за його наказом. Дивно, що ці стріли взагалі можуть вражати рухомі цілі. По-друге, Еурон застав Рейгаля зненацька, і у нього було багато часу, щоб цілитися через скель. А по-третє, ніхто з солдатів, швидше за все, ніколи не стріляв з даної зброї, по крайней мере, по дракону. Найголовнішим фактором стала блискавичну швидкість атак Дейенеріс і напад з боку сонця. Можна сказати, що в відношенні скорпіонів і їх використання проти драконів в 5 серії нам якраз-таки показали реальний стан справ.

Чому Серсея не використала дикий вогонь?

Незрозуміло, чому у хитрих з королев Вестерос не було якогось плану крім надії на вдалий постріл. Після її бравади на переговорах і страти Міссандеі здається, що Серсея бачить далі за всіх і має всі шанси на перемогу. Але її військо слабо, і ніхто і ніщо не може вистояти проти полум'я дракона. Минулого разу Еурон Грейджой застав драконів Дейенеріс зненацька, але тепер Дрогон був готовий до бою, і йому теж потрібен був тільки 1 влучний постріл по вежах і кораблям, щоб спалити їх дотла.

Ми бачимо, що після хаотичного полум'я Дейенеріс на головних вулицях Королівської Гавані з'являлися зелені спалахи. Але, найімовірніше, це були ті самі запаси батька Дейенеріс, Божевільного короля, наказав підірвати столицю. Його дочка завершила розпочату ним. Це не входило в плани Серс з самого початку. Ймовірно, Серсея була впевнена в своїй перемозі лише тому, що не хотіла визнавати поразки.

Чому жителі Королівської Гавані не підняли повстання проти Серс?

Дейенеріс задала цілком резонне питання, коли радилася з Тіріона перед боєм. Чому раби в Ессосе самі готові були взяти долю у свої руки і розкривали перед королевою ворота міст, тоді як жителі Вестерос, мабуть, вибирають смерть в дракона полум'я. Це досить важко пояснити, але причини все-таки є. По-перше, рабам зазвичай нічого втрачати, крім життів себе і своїх близьких. Міські жителі ж мають будинки, соціальний статус і насичені життя (навіть бідняки), вони вважають себе вільними громадянами. Крім того, вони роз'єднані. Серед них є багатії і жителі блошиний Кінця, сироти Війни П'яти Королів і вельможі, гвардійці і цивільні. У них немає загальної ознаки, за яким вони могли б об'єднатися проти спільного ворога, як раби.

По-друге, державна пропаганда також має велике значення. Серсея вселила народу, що Дейенеріс є іноземної загарбниця, безжальної і нещадною, подібно своїм іменитим предкам. Люди схильні вірити своїм правителям, якими ті не були. Адже якщо держава стверджує, що захистить тебе, навіщо йому обманювати? Королева теж загине, якщо програє війну, так що вона подбає про перемогу над ворогом. Це звучить цілком логічно, особливо для звичайних людей, далеких від політики. Ще олені Тіреллі говорила Дейенеріс, що лорди Вестерос - всього лише вівці, а адже лорди - правителі. Чого чекати від простого народу?

Чому Пес хотів помститися Горе?

Багатьох здивувало, що замість виконання помсти Арьи ми побачили бій між персонажами, які хоч і ніколи не мали один до одного теплих почуттів, але і не демонстрували настільки сильною ненависті раніше. Якщо Арья практично кожну хвилину свого шляху від Королівської Гавані в 2 сезоні до Вінтерфелла в 7 сезоні твердила, як мріє вбити Серс, то Пес лише кілька разів згадав, що його брат жахливий, але ніколи не говорив, що готовий розлучитися з життям, щоб знищити його в Руша місті.

Сандор Кліган на прізвисько Пес відомий не тільки як хороший воїн, який перебував на службі короля, але і як людина з обпаленим обличчям. Однак мало хто знає, що цю травму йому ще в дитинстві завдав брат Грегор, також званий Горою. Грегор вирішив, що Сандор вкрав його іграшку, хоча той просто взяв пограти на час, і замість сварки Грегор, вже тоді виявляв свої якості психопата і садиста, взяв брата і ткнув обличчям у відкритий вогонь в каміні. Їхній батько зам'яв цю історію, чомусь захищаючи Грегора. З тих пір Пес не приховував неприязні до брата, але і не виступав проти нього відкрито, так як Гора став справжньою машиною для вбивств. По всій видимості, виконавши призначення щодо захисту Арьи після свого порятунку, Пес вирішив помститися головному антагоністові в своєму житті, а заодно врятувати Арью ще раз.

Чому Дейенеріс так вчинила?

Королева прийняла рішення правити за допомогою страху, а не любові. Переломним моментом можна назвати її розмова з Джоном Сноу, який був останнім близьким для неї людиною і відштовхнув її, потребує допомоги і підтримки. Всі улюблені нею люди і 2 дітей-драконів виявилися мертвими. Вона пожертвувала половиною своєї армії заради Джона, який, як вона вважає, зрадив її. Тут потрібно згадати, як Дені відреагувала на звістку про зраду Джораха Мормонт багато років назад. Незважаючи на те, що він вже давно боровся за свою королеву, вона вигнала його. Для неї не існує півзаходів. Зрада є зрада. І Джон, і Тіріон (до того ж, що випустив брата з в'язниці і багато разів її підводили), і Варіс, і Санса, всі вони зрадники в її очах, і не можна сказати, що вона не права на всі 100%. Адже якщо не усунути загрозу, вона продовжить ширитися і міцніти. Детальніше про причини вчинків Дейенеріс читайте в огляді.

«Гра престолів» завершиться 6 серією, яка виходить на екрани 20 травня. У ній ми і дізнаємося, якою буде остаточна доля Дейенеріс, і чи судилося їй правити Вестерос.

Автор: Юлія Будріна
Відгуків 0
Введите два слова, показанных на изображении:*
UASERIAL » Новини » Відповіді на питання: Пояснення 5 серії 8 сезону «Ігри престолів»